ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

————— Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης —————

2013:

Φεβρουάριος                                                                                                                                                                                                                    «Η Κύπρος με νέα ηγεσία:  Προκλήσεις και Προοπτικές».  Κεντρικοί ομιλητές:  Καθηγητές Παναγιώτης Ήφαιστος, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και Αναπληρωτής Καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης.  Συντονιστής:  Καθηγητής Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Δ.Ι.Σ.

2012:

Μάιος
«Η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ: Αποτίμηση, Προοπτικές & Στόχοι για την Ευρώπη 2020». Κεντρικοί ομιλητές: ο Πρέσβης της Δανίας κ. Tom Helge Nørring, o Δρ Νικόλαος Λυμούρης, Συντονιστής Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης στο ΙΔΙΣ και ο Δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καπόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Λεμονάκης, πρόεδρος του Ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Ι.ΔΙ.Σ., με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, για την “Ημέρα της Ευρώπης”.

Απρίλιος
«Greek Diaspora Calling! Thinking together about the Crisis. Greece, Europe and the World». Ζωντανός διάλογος μεταξύ της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Kalypso Nicolaidis και του Αναπληρωτή Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παρατηρητήριο Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής του Ι.ΔΙ.Σ.

Μάρτιος
«Προοπτικές Εξόδου από την Κρίση». Κεντρικοί ομιλητές: Καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και Ζωρζέττα Λάλη, Επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Αντωνιάδης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας (Κ.Δ.Π.Ο.) του Ι.ΔΙ.Σ.

2011:

Δεκέμβριος
«2011: Κρίση και Αλλαγή στη Διεθνή Πολιτική», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης Ευρωπαίος Πολίτης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ερευνητικών ομάδων που απαρτίζουν το Κέντρο Ευρωατλαντικών Μελετών του Ι.ΔΙ.Σ. Ομιλητές: Όλγα Νταλάκα, Αλεξάνδρα Μπουσίου, Πέτρος Άγγος, Αλεξάνδρα Δόγα, Σταμάτης Ζαχαριάδης, Ευριπίδης Τσακιρίδης. Τη συζήτησε συντόνισε ο Καθηγητής Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Συντονιστής του ΚΕΑΜ.

2009:

Φεβρουάριος
«Νέος Πρόεδρος – Νέα Πολιτική; Η διαμόρφωση των Ευρωατλαντικών Σχέσεων μετά την εκλογή Ομπάμα και η θέση της Ελλάδας» σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών (Ε.Ν.Ε.Ε.Σ.). Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Αν. Καθηγητής του Παντείου Παν/μίου Χάρης Παπασωτηρίου, ο Αν. Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Κωνσταντίνος Υφαντής και ο Δρ. Γεώργιος Τζογόπουλος, δημοσιογράφος και μέλος Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε.Ε.Σ. Τη συζήτηση συντόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παντείου Παν/μίου Ειρήνη Χειλά. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε.Ε.Σ. Δρ. Νικόλαος Λυμούρης.

Ιανουάριος
«Η Ελληνική Προεδρία του ΟΑΣΕ – 2009: Προκλήσεις και Προοπτικές» με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ.κ. Π. Σκανδαλάκη (ΝΔ), Π. Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ), Κ. Αλυσανδράκη (ΚΚΕ), Ι. Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αϊβαλιώτη (ΛΑΟΣ). Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθυντής του Ι.ΔΙ.Σ. Καθηγητής Κ. Στεφάνου.

2008:

Δεκέμβριος
«Σταθερές και Μεταβλητές της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής» με τη συμμετοχή των Χάρη Παπασωτηρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Brady Kiesling, συγγραφέα και πρώην διπλωμάτη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και Αριστοτελίας Πελώνη, δημοσιογράφου της Εφημερίδας Τα Νέα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Ανώτερος Συνεργαζόμενος και Εταίρος στο St.Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Συντονιστής του Κέντρου Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ι.ΔΙ.Σ.

Απρίλιος
«Ιράν: Διεθνείς Εξελίξεις και Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου, δημιουργού της βραβευμένης ελληνικής σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας και του συντονιστή του Κέντρου Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών του Ι.ΔΙ.Σ. Αναπλ. Καθηγητή Σωτήρη Ρούσσου.

Φεβρουάριος
(27/2) «Τα Μ.Μ.Ε. στη Μέση Ανατολή: Καλύπτοντας τον πόλεμο και την ειρηνευτική διαδικασία» με τη συμμετοχή των Ισραηλινών δημοσιογράφων Nir Dvori και Avi Issacharoff και των Ελλήνων δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου, Νικόλα Βουλέλη και Μιχάλη Μητσού. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Φεβρουάριος
(2/2) “Κόσσοβο – Αφγανιστάν: Ραγδαίες εξελίξεις στα σύνορα της Ευρασίας” με τη συμμετοχή των Σωτήρη Ρούσσου, Λέκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Συντονιστή του Κέντρου Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών του Ι.ΔΙ.Σ. και Δρ. Κωνσταντίνου Φίλη, Ανώτερου Συνεργαζόμενου Εταίρου στο St.Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Συντονιστή του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του Ι.ΔΙ.Σ. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη.
Γλώσσα εργασιών: Ελληνικά.

Ιανουάριος
“Το μεταβαλλόμενο διεθνές σύστημα: Προς ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο;” στρογγυλό τραπέζι – στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της νέας περιόδου – με τη συμμετοχή των Καθηγητών κ.κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Χαράλαμπου Παπασωτηρίου και Ειρήνης Χειλά. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Γ. Καπόπουλος.
Γλώσσα εργασιών: Ελληνικά.

2007:

Δεκέμβριος
“ΕΕ και Δικαιώματα του Ανθρώπου: Κεκτημένο και Προκλήσεις
μετά τη “Μεταρρυθμιστική Συνθήκη”” με τη συμμετοχή των κ.κ. Χ. Γεραρή, Π. Γρηγορίου, Γρ. Καλαβρού, Χ. Καραμπαρ-μπούνη, Ν. Μαριά, Α. Μπρεδήμα, Σ. Ντάλη, Α. Παπαγιαννίδη, Π. Παραρά, Α. Πλιάκου, Λ. – Α. Σισιλιάνου, Κ. Στεφάνου, Μ. Τσινισιζέλη, Α. Φατούρου, Ν. Φραγκάκη, Θ. Χίου-Μανια-τοπούλου, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Β. Χριστιανού και Θ. Χρι-στοδουλίδη. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής Στέλιος Περράκης.

Φεβρουάριος
«Μια Κοινή Εξωτερική Πολιτική για την Ευρώπη: Πόσο αναγκαία και εφικτή είναι;» με τη συμμετοχή της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Hubert Vedrine, της π. Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Κοινωνικών Υποθέσεων Elisabeth Guigou και του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ιανουάριος
«Περιφερειακές Προκλήσεις για την Παγκόσμια Ασφάλεια» με τη συμμετοχή των Ιωάννη Νομικού, Προέδρου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (Ε.Ι.Ε.Α.Μ.), Ιωάννη Μιχαλέτου, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ι.Ε.Α.Μ., Σωτήρη Ρούσσου, Λέκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Συντονιστή του Κέντρου Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών του Ι.ΔΙ.Σ. και Δρ. Κωνσταντίνου Φίλη, Συντονιστή του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του Ι.ΔΙ.Σ.

2006:

Δεκέμβριος
«Πενήντα Χρόνια από την Κρίση του Σουέζ: Αποτιμήσεις και Διδάγματα» με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Τσακαλογιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάριου Ευρυβιάδη, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνου Πάτελου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Μανώλη Ιωάννου, Λέκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση διηύθυνε ο Συντονιστής του Κέντρου Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών του Ι.ΔΙ.Σ. Λέκτορας Σωτήρης Ρούσσος.

2005:

Ιούνιος
«Ολοκαύτωμα και Εθνικές Καταστροφές: Μνήμες και Συμφι-λίωση – Η Αντιμετώπιση της Τρίτης Γενιάς» με την ευκαιρία της 40ης επετείου της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ και τη συμμετοχή δύο γνωστών συγ-γραφέων από τις δύο χώρες (Thomas Medicus – Amir Gutfreun).

2004:

Απρίλιος
«Το Δημοψήφισμα στην Κύπρο: Η Επόμενη Μέρα».

2003:

Οκτώβριος
«Ο Νέος Ρόλος του ΝΑΤΟ: Οι Προοπτικές της Ευρωατλαντικής Συνεργασίας».

2000:

Απρίλιος
«Ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο» στα πλαίσια του Economist Conferences.

———————– Panel discussions ———————–

2012

Δεκέμβριος:

«Οι Πολιτικές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης Ευρωπαίος Πολίτης, (Money Show 2012)  Ομιλητές:  Καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Καθηγητής Α. Κότιος.

Νοέμβριος:

Οι Αμερικανικές Εκλογές του 2012».  Ομιλητής:  Καθηγητής Χαράλαμπος Παπασωτηρίου.  Σχολιαστές:  Αναπληρωτές Καθηγητές κ.κ. Μάριος Ευρυβιάδης και Δημήτρης Καιρίδης.

Οκτώβριος:

«1912:  Γεωπολιτική, Στρατηγική, Διπλωματία και η Διαμόρφωση των Σύγχρονων Βαλκανίων».  Ομιλητές:  Καθηγητής Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγήτρια Αρετή Φεργάδη, Αναπλ. Καθηγήτρια Ειρήνη Χειλά, Επίκουρος Καθηγητής Κώστας Κολιόπουλος.  Συντονιστής:  Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης.

 

2009:

Μάρτιος

«Η στράτευση των Ελλήνων υπό το πρίσμα της νέας ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθυντής του Ι.ΔΙ.Σ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφάνου, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΦ Κύπρου Αθανάσιος Νικολοδήμος και ο Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΣΣΕ Δρ. Γεώργιος Καφφές. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΕΘΑ Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Λιάκουρης.

2008:

Οκτώβριος
«Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές» σε απευθείας ζωντανή σύνδεση με το Colby College. Στη συζήτηση συμμετείχαν, από αμερικανικής πλευράς, ο Καθηγητής Calvin Mackenzie και, από ελληνικής πλευράς, ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του Δ.Σ. του Ι.ΔΙ.Σ. κ. Χάρης Παπασωτηρίου.

2006:

Ιανουάριος
«Η Ευρώπη μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών» με τη συμμετοχή της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρη-σκευμάτων κας Μαριέττας Γιαννάκου και των πρώην Ελλήνων Επιτρόπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Β. Παπανδρέου, Ι. Παλαιοκρασσά και Χρ. Παπουτσή. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής κ. Π. Ρουμελιώτης.

2001:

Οκτώβριος
“Η Νέα Παγκόσμια Κρίση” Δημόσια συζήτηση για την εξε-λισσόμενη παγκόσμια κρίση που είχε ως αφετηρία της τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Συμμετέχουν οι κ.κ. Δημήτρης Κώνστας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Αθανάσιος Πλατιάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικών Σπουδών, Στέλιος Περράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Θεσμών, Αικατερίνη Μανωλοπούλου-Βαρβιτσιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής, Λούκα Κατσέλη, Καθηγήτρια Οικονομικού Τμήματος, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανι-τόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Μαίρη Μπόση, Διδάκτωρ Διεθνολόγος και Σωτήρης Ρούσσος, Διδάκτωρ, Συντονιστής του Κέντρου Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών, Ι.ΔΙ.Σ.

2000:

Οκτώβριος
«Οι Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές και οι Επιπτώσεις τους στη Διεθνή Ζωή και στην Ελλάδα», σε απευθείας ζωντανή σύνδεση με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Στη συζήτηση συμμετείχαν, από αμερικανικής πλευράς, ο δημοσιολόγος και πρώην ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου κ. David Gergen, η Κοσμήτωρ του Τμήματος Στρατηγικών και Εξωτερικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου κυρία Holy Taylor Sargeant και, από ελληνικής πλευράς, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Ι.ΔΙ.Σ. κ. Δημήτρης Κώνστας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αθανάσιος Πλατιάς, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μάριος Ευρυβιάδης.

Μάρτιος
Δημόσια συζήτηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και το Βουλευτή και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, με θέμα, Ελληνική Αμυντική Πολιτική και Εξοπλιστικά Προγράμματα.

1999:

Νοέμβριος
«Η Υπόθεση Λοϊζίδου: Το Κυπριακό και η Πρόκληση της Ευρωπαϊκής Νομιμότητος», με τη συμμετοχή του Καθηγητή, Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων και Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης κυρίου Δημήτρη Κώνστα, του Αν. Καθηγητή και Γενικού Γραμματέα Κοινοτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ κυρίου Στέλιου Περράκη, του Καθηγητή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κυρίου Χρήστου Ροζάκη και του δικηγόρου της κυρίας Λοϊζίδου κυρίου Αχιλλέα Δημητριάδη. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κύριος Χρήστος Γεραρής.

1998:

Νοέμβριος
“Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Η.Π.Α.: Σημασία και Αποτε-λέσματα” με τη συμμετοχή της κας Κατερίνας Παπαθανασίου, εκπροσώπου του Ρεπουμπλικανικού Kόμματος και του κ. Βασίλη Κυρίτση, εκπροσώπου του Δημοκρατικού Kόμματος των Η.Π.Α.

Νοέμβριος
“Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας εν όψει της ΟΝΕ υπό την Επήρεια της Διεθνούς Χρηματιστηριακής Αναταραχής”, με τη συμμετοχή του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Αλογοσκούφη και του Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

1995:

Ιούλιος
«Οι Προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ. Πρόσκληση για Συζήτηση» με τη συμμετοχή του Συνδέσμου της Ελλάδος και Υπευθύνου Ακαδημαϊκών Θεμάτων στο ΝΑΤΟ κ. Σπύρου Φίλιππα.

——— Δημόσιες συζητήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ———

Από τον Μάρτιο του 1990, το Ινστιτούτο καθιέρωσε κύκλο δημοσίων συζητήσεων στις οποίες συμμετείχαν οι αρχηγοί όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων με κεντρικό θέμα την «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στις Νέες Διεθνείς Συνθήκες».

2001:

Μάιος
Δημόσια συζήτηση με τη Γενική Γραμματέα
του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα
Μάιος
Δημόσια συζήτηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρη Αβραμόπουλο

1998:

Ιανουάριος
Δημόσια συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού
Νίκο Κωνσταντόπουλο

1997:

Νοέμβριος
Δημόσια συζήτηση με τον Προέδρο της Νέας ΔημοκρατίαςΚωνσταντίνο Καραμανλή

1994:

Απρίλιος
Δημόσια συζήτηση με τον Προέδρο της Νέας ΔημοκρατίαςΜιλτιάδη Έβερτ

1992:

Απρίλιος
Δημόσια συζήτηση με την Προέδρο του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Ιανουάριος

Δημόσια συζήτηση με την Προέδρο του Συνασπισμού
Μαρία Δαμανάκη

1991:

Ιούνιος
Δημόσια συζήτηση με τον Προέδρο του ΠΑΣΟΚ
Ανδρέα Παπανδρέου

1990:

Μάρτιος
Πρώτη δημόσια συζήτηση των πολιτικών αρχηγών
Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη και Χ. Φλωράκη