ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ) είναι ένα Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (Ε.Π.Ι.) που ανήκει οργανικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνδέεται με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, διατηρώντας ευρεία διοικητική και οικονομική αυτονομία.

Ιδρύθηκε το 1989 με πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Δημήτρη Κώνστα. Έκτοτε, το Ι.ΔΙ.Σ παραμένει αδιασάλευτα προσηλωμένο στην καλλιέργεια της επιστήμης των Διεθνών Σχέσεων στη χώρα μας, δημιουργώντας παράλληλα το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της συνεργασίας με παρόμοια ιδρύματα στο εξωτερικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Βασική στόχευση του Ι.ΔΙ.Σ είναι η εκπόνηση έρευνας υψηλού επιπέδου με απήχηση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ενδεικτικά, βασικές περιοχές του ερευνητικού του ενδιαφέροντος είναι:

Το Ι.ΔΙ.Σ θεωρεί ότι η ανάπτυξη του διεθνολογικού στοχασμού αποτελεί εθνική επιταγή για μια μικρή αλλά με δυνατότητες πολύπλευρης ανάπτυξης χώρα όπως η Ελλάδα. Βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι:

Πέρα από την ερευνητική του αποστολή, το Ι.ΔΙ.Σ παραμένει προσηλωμένο και στην εκπαιδευτική του αποστολή, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα:

Το Ι.ΔΙ.Σ στοχεύει στη δημιουργική σύνθεση βασικής έρευνας και εφαρμοσμένης πολιτικής. Με σκοπό να αποτελέσει μια γέφυρα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διαμορφωτές πολιτικής, αναλαμβάνει δράσεις όπως είναι:

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Ι.ΔΙ.Σ:

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • Χίλλ 3-5, 105 58
  • Αθήνα

ΙΔΙΣ © 2024. All Rights Reserved.

to top