Ανδρέας Γκόφας

Ο Ανδρέας Γκόφας είναι Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας και Επιστημολογίας των Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης Επίτιμος Ερευνητικός Εταίρος του Πανεπιστημίου του Sheffield, όπως και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Στο παρελθόν, έχει διετελέσει Visiting Scholar στο Yale, Marie Curie Fellow στο Sheffield, Visiting Fellow στο LSE, Postdoctoral Fellow στο Institut Barcelona d’Estudis Internacional και Teaching Fellow στο Birmingham.

Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Πολιτική Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστημίο του Warwick. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σημείο τομής της θεωρίας Διεθνών Σχέσεων με τη φιλοσοφία της επιστήμης, αλλά και στη μελέτη του φαινομένου της τρομοκρατίας.

Έχει επιμελήθεί το αφιερώμα «Debating Terrorism 10 Years after 9/11» (International Relations, Winter 2012) και συνεπιμεληθεί την έκδοση του τόμου «The Role of Ideas in Political Analysis» (Routledge, 2010). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικά έργα και επιθεωρήσεις όπως: Journal of Conflict Resolution, Democracy and Security, Defence and Peace Economics, και Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης.